Examen 15-06-2024

Op zaterdag 15 juni hebben wij examens afgenomen voor de 10e t/m 8e GUP houders die klaar waren om hun vaardigheden te laten zien. Twintig examenkandidaten deden mee en ze zijn allemaal geslaagd. Het examen omvatte hyungs, stapssparring, hand- en voettechnieken, sparren, breken en theorie. Ondanks dat deze deelnemers nog beginners zijn in Tang Soo Do, zijn we blij om hun groei te zien, zowel in het aantal leden als in de persoonlijke ontwikkeling van de leden.

Na de beginnersgroep volgde het examen voor de gevorderden. Zeven kandidaten kwamen hiervoor in aanmerking. Dit examen vond plaats van 11.15 uur tot 13.45 uur, waarbij de kandidaten hun uiterste best deden om te laten zien dat ze de volgende band hadden verdiend. Na de warming-up volgden de hyungs, wapenhyungs, hand- en voettechnieken, éénstapssparring, zelfverdediging, sparren, breken, conditietraining en theorie. In dit bijna 2,5 uur durende examen hebben onze kandidaten zich van hun beste kant laten zien. Een examen moet zowel fysiek als mentaal uitdagend zijn om de volgende stap te kunnen zetten. Alle kandidaten zijn geslaagd en zijn weer een stap dichter bij het behalen van de zwarte band.

Voor Evelien Pelupessy was dit een bijzondere gelegenheid: zij heeft haar examen voor de zwarte band afgelegd en we verwelkomen haar bij de Black Belts en als instructeur bij Tang Soo Do Ketelaar Sport.

Gefeliciteerd aan alle examenkandidaten met jullie nieuwe Band!

Tang Soo!